09 November 2009

LaWaK..???

Kalau anda pikir anda masih islam bacalah...kalau tidak......Allah saja yang tahu...
Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk membaca ini....kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;-)

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...

Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....
Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Iman tu...
Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat"....
Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....
Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas selain terhibur? anda fikirlahlah..."
Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 20 yg betul-betul beriman... "
Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah..baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."
Lawak, ada juga yang agamanya Cuma seminggu sahaja..tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya...
Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia .
Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup masa..
Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama.
Lawak kan ??? Kenapa gelak tu kan realiti.. tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka email ni untuk
luangkan masa membaca? berapa banyak????
wallahuaallam

~..baCe nie..~

mesej yg ana dapat...ana foward blk..

Hal ini berlaku di KL baru2 ni.. Saya dapat tahu dari kakak ipar saya cara baru orang
memperdaya perempuan untuk dirogol. Kawan dia sendiri yang telah menjadi mangsa. Kawan
dia keluar ofis agak lewat iaitu agak2 dekat malam juga. Dia terserempak dengan seorang
kanak2 menangis di tepi jalan. Kerana kesian, dia hampiri dan bertanya budak tu kenapa dia
sorang2 petang2 begini. Budak tu kata yang dia dah sesat dan minta dihantar balik ke
rumahnya. Budak tu kemudiannya menunjukkannya sekeping kertas yang tertulis alamat
rumahnya. Perempuan ni kira berhati mulia, tanpa mengesyaki apa2 terus bawa budak tu ke
alamat berkenaan. Setibanya di rumah itu, dia pun menekan loceng pintu.. Sejurus kemudian dia
pengsan lantaran loceng berkenaan disambungkan dengan wayar berkuasa tinggi.


> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > Hari
berikutnya apabila dia tersedar, dia berada di sebuah rumah kosong di kawasan berbukit, dalam
keadaan telanjang. Kondom ada di merata2 dengan air mani berhamburan. Tak kurang 20
kondom semuanya. Dia langsung tak mengenali penyerangnya. Begitulah jenayah akhir2 ini
mensasarkan mangsanya. Jika terserempak dengan keadaan sebegini, jangan sesekali turuti
kemahuan kanak2 itu, sebaliknya hantar je dia ke balai polis yang berdekatan.


> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > P/S:
Hantarlah kepada rakan2 anda yang wanita supaya mereka berhati2 & hantar pada rakan2 anda
yang lelaki supaya mereka boleh memperingatkan adek2, kakak2 & ibu mereka. Selamatkan
mereka dari menjadi mangsa syaitan yang bertopengkan manusia. Jangan biar naluri
keperihatinan mereka mendatangkan bahaya pada mereka sendiri.

~..LaMa MeNgHiLanG..~

assalamualaikum dan salam sejahtera...:)
usang gler blog nie...lma ana tak msuk kan n3 yg baru...
hurm...pe plak kali nie ye...nk cte psal raya aidilfitri pun dah basi agak nya..hehe
mau tak nye, dah nk raya aji dah...
gambar je la yg dpt ana tnjukkan...






taklimat dr abg sulong...hehe..bncang nk pi umh spa dlu..




meh2..! bratur amik duit raya..:)

alamak...! gergasi kat bukit...!!

gmbar bukit n gua kat umah m.cik...

huhu...msa raya gak la, tok ana sakit...

doakan tok ana cpat smbuh ya...amin..




orang baru di hari raya...wee..~



lastly, kluarga besar hj. Maktar

hurm..rsa2 nya tue ja la yg dpt ana kongsikan...klu nk di ikutkan bnyak lg..tp nt blog nie jd koleksi gmbar plak..hehe..skurang2 nya ada gak n3 kli nie..k, wassalam:)