14 February 2011

.:: i taKe a DruG everyDay ..!

I TAKE A DRUG..? OH Noo..!

aku dah mula ketagih dengan benda ni..sehari kalau tak dapat, mmg tak senang..fuh..!

Smua keja nak buat tergendala..mau sasau dibuatnya..migrain pun bleh jadi if I’m not take it. Plan nk jumpa doktor tu mmg ada..tapi masih tak berkesempatan..mmg teruk dah ketagih ni..

Tambahan pula, aku nie masih student. Menganggu kerja aku nk study n focus dlm klaz .. mak ayah aku pun taw pasal ni..banyak kali dah diorang suruh gi klinik..

Setiap pagi aku kena dapatkan ‘drug’ ni sblm buat sesuatu kerja..tapi kalau amik petang or malam, mau tak tido aku dibuatnya..

Dalam otak ni macam dah penuh dgn bnda tu…!



Kalau bagi org lain, maybe sakit kpala kalau amik drug ni..tapi bagi aku, kalau tak amik sehari, bleh pecah kpala ni..huhu

Tapi aku suka dgn bnda ni..bc0z it’s make me focus in class without sleep..aku mula amik benda ni sejak aku form 5 lagi..

The only one ‘medicine’ can prevent me from sleep in class..hehe

Kalau u all smua nak taw, pnyakit aku sejak kecil “SLEEP IN CLASS”. Aku terkenal dgn istilah tu..

Smpai skrg kalau kawan2 lama aku jmpa ngn aku, diorang akan tnya bnda yg sama..

“tido lam klas lg ke x?” haha…kadang2 buat aku geram..itu kelemahan aku..

But n0w, I’m very addicted to this ‘drug’..bc0z it’s make me active everyday..

^___^ u know what type of drug that I take..??

…CAFFEIN…

Everyday I will take a cup of caffeine..it’s Drug right?

I want to share some story about my lecturer..she is very addicted to nescaffe..tahap kritikal dah pun..hari2 beliau minum..

She said, “I’m not function without nescaffe”…kalau sehari beliau tak minum, dia tak boleh buat apa2 kerja pun..hari2 dia akan bawa bekal air nescaffe ke kelas..

Yang paling best nya, nescaffe yg dia minum, tak macam orang lain minum..=P

Nescaffe dia sangat pekat..! satu cawan dia akan masukkan 4 or 5 sudu nescaffe TANPA gula…

Dapat bayangkan tak? Betapa kelat n pekatnya nescaffe dia..hehe

Kesimpulannya di sini, penyakit aku tak sampai tahap kritikal lagi laa…yeaayy..!



Tapi insyaAllah, aku akan cuba kurangkan..[payah jugak tu..!]

Hurrmm…anyone kalau ada yg nk story mory wif me about this DRUG & ‘penyakit’ nie, bleh la tinggalkan komen ye…

p/s : sharing is caring..^__^