12 July 2009

# mUnCuL kEmBaLi #

assalamualaikum...

erm, lamanya xbersua......rndu sgt kat blog...
mmg slama nie dok pantau juga blog nie, tapi xbkesempatan nk update...:)

for ur information, skrg nie alhmdulillah ana dh brpijak di bumi yg nyata...hehe
now, ana kat IPTA yg paling terkenal...haha...kat UIA or IIUM...

sjak kbelakangan nie ana busy sket, erm...orentasi kan...mmg lumrah...
tapi yg best nya orentasi nie mik masa 3 hari jer...best gler...
dah la program smpai petang jer...malam tue masa utk rest...
urm, kalau xpuas ati lagi xtaw la...

erm, mesti pelik kn..ana dftar msuk 28hb 6...tapi orentasi start 7hb 7...
mnggu prtama kami as alocal student xstart lagi orientation...first week just 4 international student...ewah..!! speaking la plak...
kat sni kna biasa kan speaking coz smua program diowang speaking...bagi yg xpaham tue, tenganga la jawab nya...

smbung balik yg tadi...first week 4 local student just exam...exam b.arab n b.inggeris...
bagi yg xlulus xbley lagi msuk kuliah..huhu...kna register msuk klas tuisyen...
hmmm...yg sedih nye ana tergolong dalam kategori tue...huhu..
tapi ana didik hati ana utk trima apa yg dtakdirkan...advice dari fmily ana jugak supaya terima ia sbagai satu cabaran..alhmdulillah skrg ana dh bley trima...

esok dah nk start klas...klas b.inggeris n b.arab...slama satu sem ana kna msuk klas nie untuk mmantapkan lagi bahasa ana...hehe...
insyaallah lpas nie terrer la ana...hehe...

k la....tue ja kot yg dapat ana kongsi..
jumpa lagi d n3 yg len...
salam syg n rndu buat shabat2, especially miss gaza n pu3balqiss
have a nice day n wassalam........

3 komen:

miss GAZA said...

makin lama makin banyak dugaan yg akan jengah dalam hidup kita..
dulu kat maahad,
la kat uia..
lpasni??


apapun,
sama2la kita kuatkan semangat, sabaq dan tabah banyak2 lagi pasni..
utk kita survivekan diri hidup lam dunia ni..
jugak utk kita buat bekal hari nanti ni pulak.
=)



maiyah,
mushtaq nt awi2..
=D

pu3 balqis said...

ana doakan moga nt dipermudahkan segala urusan n tabahkan na...

kat mana2 pon ada cabarannya tersendiri..

wah2 makin lawa blog dy. nice sgt..
keep on posting ya.. sbb mmg dok tgu pon cerita nt..

salam rindu~

islamic khalifah said...

thanx alot miss gaza n pu3balqis...

mcm tue la shbt..:)
i'allah ana akn tabah...
tp ana xrjin la nk update...tgu ada mood bru bley bcerita..
bak kata owg amik feel la...hehehe

k, pape pown best of luck 4 u all...

mabruk alaik...

wassalam...:)