02 July 2010

.:: 3 BuLaN YaNg..... ::.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

emm..dh bersawang agak nya blog ana nie..mna tak nya..entry2 bru xdak..nak hrapkan lirik2 nasyid ja..
coretan ana kali nie terdetik setelah ana nak berangkat pulang ke kampus semula..

hurm..apa yang ana buat slama cuti 3 bulan nie..?? lama tuh..!!
bulan ptama n bulan ke-2 mmg ana dah decided untuk keja ngn kak ana..
keja pa lagi kalau bukan jaga kanak2 di tadika nya *jaga ja..tak ngajar pun*...macam2 kerenah perlu di layan..
kanak2 berusia 2-4 tahun..paham2 je la kan..tapi dgn kanak2 lagi sronok sbenarnya..
banyak bnda kita boleh ajar n didik..supaya berguna pada masa depan..bak kata pepatah 'melentur buluh biar lah dari rebung nya'..btul x?
usia kanak2 nie juga kita boleh design utk kegunaan msa depan..haha *phm2 jew*

keja punya keja dah genap 2 bulan..besa la ana nie, mudah bosan dgn sesuatu benda..mula la rsa nk bhenti keja n rest kat umah jew..ana pun mngambil kputusan utk bhenti..pening plak kpala kakak ana tue nak interview cari pkerja lain..hehe..*maaf ye kak*






port lepak yg paling baik..haha
sempat g msuk lam almari..adoyai..!!

nyorok tepi almari pun ada..

peace..!!
rakan sekerja..

pandai posing..
baek pnyaa..!!

kanak2 riang..


alkisah sebulan diriku di rumah pula....
haha, boring juga..pe yg best pun tak taw la..makan, tido, kemas umah, masak, layan kerenah anak2 sdara..
jadi suri rumah lak..ad0i...!!

rindu lak suasana blajar..rndu kampus, rndu kawan2, rndu program2..rndu suasana pegi ke sana pegi ke sini..
alahai..!! masa terus berputar...

dah hampir 3 bulan aku mninggalkan sesi pengajian..12hb nie start sem baru..
alangkah bahagia nya...tak sabar rasanya..
UIA tggu aku...!!!!

sekian.....والسلام

0 komen: