08 May 2009

mesir?? seremban??


assalamualaikum dan salam sejahtera..
hai sahabat2, asif lama mnghilang..
hmmm....bnyak juga ksah yg nak dceritakan spanjang kehilangan ana nie..hehe..
untuk pngetahuan shbt2, ana x jadi nak mlanjutkan pelajaran ke bumi anbiya' ( mesir )..maybe ada hikmah disebalik apa yg berlaku..smua nie berlaku bukan atas khendak ana tp ats khendak Allah..hrpan ana mmg tringin sgt nk smbung blajar kat sna tp apa kn daya...Allah lebih mngetahui apa yg terbaik untuk kita..dikesempatan nie juga ana nk mnta maaf bnyak2 kat shbt2 yg sama2 berusaha ngn ana untuk mlnjutkan plajaran ke sana..mungkin ada yg rsa terkilan coz dlu ana yg smngat nk p tapi tiba2 xjadi...huhu..insyaallah ana akan iring kan pemergian shbt2 dengan doa...smoga berjaya n jgn putus asa...sntiasa ingat allah walau dmana jua..amin:)

hm...skrg nie alhamdulillah ana dh dpt tawaran utk smbung ke Kolej Universiti Insaniah ( KUIN )..1 hb Jun nie kna p daftar...kputusan upu pown ana tunggu gak..doa2kan ana dpt UIA..amin..tue lah harapan my parent..erm, dah slesai bab smbung belajar...skrg nie ana nk cter plak kisah terbaru..hehe

baru2 nie kan ana da gtaw yg ana kna ganti ngajar kat skolah yg ana kerja tue..last week ana baru balik dr Seremban dgn ckgu2 skolah tue juga coz kami mngikuti tamrin guru2 Seri dan Semi ABIM slama 3 hari 2 malam..erm, banyak juga pngalaman yg kami timba..pengisiannya hanya lah slot2 ceramah..best ke tak wallahua'lam..hehe..besa la ada yg best ada yg bosan..lumrah manusia "tak pernah cukup ngan apa yg ada"..hehe

masuk hari ke 3, kami pown plan nak singgah Nilai..shbt2 mesti taw Nilai tue tmpat pe kan..hehe..besa la dah bjalan jauh mesti la teringin nak bwk blk ole2...ana pown tanpa rasa malu dan segan silu, singgah la satu kdai pakistan nie..taw beli pe??
jeng jeng jeng...beli TIKAR n FRAME je...hehe..harga mmg berpatutan..bukan nk promote tp just beritahu...huhu..
dah selesai smua, kami pown smbung pjalanan pulang ke destinasi...malam juga kmi smpai umah...naik lenguh pinggang nie dok duduk ja..

erm, lpas habis tamrin tue kami bekerja sperti biasa..xde plak skolah bagi cuti special..huhu....kerja punya kerja tub tub hari nie hari last ana bergelar sbagai seorang guru...!! yups, hari nie mmg betul2 ana resigned keja..xdak ganti2 dah lpas nie..ingt nk rehat ja sblum p smbung blajar..tggal lagi brapa mggu ja lg ana akan bergelar siswazah..ehem2, dgr cam hebat jer...hehe

okey la,, nie saja yg ana dapat coretkan wat msa nie..slamat mmbaca..hehe
wassalam:)

4 komen:

islamic khalifah said...

gambar salji tue skadar hiasan..hehe
besa la owg bangan nk g mesir x jadi..huhu

pu3 balqis said...

dahsyat ja gambaq salji tuh.. mesir takdaklah bersalji kan.. hehe..
mboi, takdak bawak balik ole2 ka kat ana...?
nak jugak...!
best of luck ya...
dok insaniah leklok n moga dapat apa yang nt harapkan..
ana sentiasa doakan nt..

islamic khalifah said...

amin...thanx ats doa nt..ole2??hehe..nnt la..bila nk mai umah ana nie?
ana harap sgt ntpa mai sblom ana pi insaniah..huhu
ley sembang pnjang lg..

pu3 balqis said...

islamic khalifah... ana keja skang ok..
bukan taknak pi..
ari ahad-khamis keja. sekolah balik kul 5.
jumaat sabtu lak klas bahasa arab..
cana...?
bukan taknak pi.. nak sesangt...!